Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Λούφα και παραλλαγή από τον Άεργο






ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ
• Απών από τη στρατιωτική του θητεία στο Πεντάγωνο για να «κυνηγήσει» ψήφους για την προεδρική καρέκλα της ΟΝΝΕΔ
• Ο οπλίτης Πεζικού Αθανάσιος Ιωαννίδης, αντί να δηλώνει «παρών» στην πρωινή αναφορά, ποζάρει στα social media και οργώνει την Ελλάδα αλιεύοντας «γαλάζιες» ψήφους
• «ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗ ΜΑΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ», ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
Φαντάρος κι όμως σε εκστρατεία όχι στρατιωτική αλλά… προεκλογική είναι ο στρατιώτης Πεζικού και υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Σάκης Ιωαννίδης. Αν και θα έπρεπε να βρίσκεται στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, εκεί όπου... τοποθετήθηκε προκειμένου να υπηρετήσει εύκολα τη θητεία του, εκείνος, απών από την υπηρεσία του, συνεχίζει απερίσπαστος το κυνήγι των ψήφων του, αφήνοντας τον στρατό για τους άλλους.
Ποιος είπε ότι το ρουσφέτι και το βόλεμα για τους «ημετέρους» έχουν τελειώσει την εποχή του μνημονίου; Μπορεί πλέον οι διορισμοί να μη γίνονται, ωστόσο τα κόμματα εξακολουθούν να φροντίζουν και να τακτοποιούν τα «δικά τους παιδιά» όπου και όποτε μπορούν. Χαρακτηριστική περίπτωση παλαιοκομματικής λογικής, ο υποψήφιος και φαβορί για την καρέκλα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Ιωαννίδης. Στα 28 του χρόνια αισθάνεται ήδη πιο… ίσος από τους υπόλοιπους νέους της ηλικίας του.
Την ώρα που εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρεωτική στράτευση, ο κ. Ιωαννίδης περνά «χαλαρά» τον χρόνο της θητείας του, επιτυγχάνοντας, αρχικά, μετάθεση δίπλα στο σπίτι του, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Κι εκεί, όμως, δεν έμεινε στο πόστο του ούτε για μία ημέρα. Ήταν άλλωστε τόσο απασχολημένος με την προεκλογική του εκστρατεία που αναγκαστικά ο στρατός έπρεπε να περάσει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.
Πρέπει να οργώσει την Ελλάδα για να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους ο υποψήφιος πρόεδρος εν όψει των εκλογών του Μαΐου στην ΟΝΝΕΔ. Ευθύνη του άλλωστε είναι να οργανώσει και τους φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τις φοιτητικές εκλογές του Απριλίου. Δουλειές με φούντες, λοιπόν, για τον «φαντάρο» και πού καιρός να πάει κανείς τώρα στο Πεντάγωνο να υπηρετήσει. Το «τέλος τα ρουσφέτια», που διαλαλεί ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ισχύει βεβαίως αλλά… όχι και για τους εργάτες της παράταξης όπως ο κ. Ιωαννίδης. Την ημέρα της επίσημης ανακοίνωσης των φοιτητικών εκλογών ο κ. Ιωαννίδης βρισκόταν στη Μυτιλήνη μαζί με τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και, όπως αναφέρει ο ίδιος στη λεζάντα της σχετικής αναμνηστικής φωτογραφίας που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Είδα το ίδιο πάθος, την ίδια θέληση, την ίδια αποφασιστικότητα που έχουν όλοι οι ΔΑΠίτες σε όλη τη χώρα για την 27η συνεχόμενη νίκη στις εκλογές».
Προέχουν οι ατελείωτες προεκλογικές του επισκέψεις ανά την Ελλάδα.
Ενδεικτικά: Το πρωινό της 15ης Ιανουαρίου 2013, ημέρα Τρίτη, ο κ. Ιωαννίδης βρίσκεται στην Ορεστιάδα και, όπως αναφέρει στο ανοιχτό του προφίλ στο Facebook, συζητά με τα παιδιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τον ρόλο τους στη νέα εποχή των πανεπιστημίων. Την ίδια ημέρα επισκέπτεται την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή. Στις 16 Ιανουαρίου μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη έπειτα από πρόσκληση της τοπικής ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Την επόμενη κιόλας ημέρα, στο πλαίσιο της περιοδείας του, κατηφορίζει στον Βόλο για να συναντήσει κι εκεί τα μέλη της παράταξής του. Στις 18 Ιανουαρίου πηγαίνει στη Λάρισα για τον ίδιο λόγο και αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τους φοιτητές της παράταξής του φεύγει για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρευρεθεί σε παρόμοια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ.
Στις 24 Ιανουαρίου βρίσκεται στο ΤΕΙ Χαλκίδας, μία ημέρα αργότερα στο ΤΕΙ Πειραιά, την επομένη στα ΤΕΙ Μεσολογγίου και Άρτας, στις 27 του ίδιου μήνα στα ΤΕΙ Αμαλιάδας και Πύργου, ενώ στις 3 Φεβρουαρίου ήταν στη Ρόδο και πάει λέγοντας. Σήμερα μάλιστα θα βρίσκεται στην Κατερίνη για να μιλήσει στα μέλη της παράταξής του για τον προεκλογικό του αγώνα.
Το «φάντασμα» του ΓΕΣ
Με λίγα λόγια, η στρατιωτική θητεία του κ. Σάκη Ιωαννίδη επισκιάστηκε από τα προεκλογικά του καθήκοντα, με αποτέλεσμα ακόμα και μέχρι σήμερα να μην έχει πατήσει το πόδι του στο ΓΕΣ.
Το επιβεβαιώνει, άλλωστε, σε τηλεφωνική επικοινωνία μας ο διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΕΘΑ κ. Λεωνίδας Μακρής: «Ο συγκεκριμένος στρατιώτης δεν έρχεται στην υπηρεσία του. Έχει ικανοποιηθεί το αίτημά του λόγω των υποχρεώσεών του».
Μάλιστα είναι τέτοια η άνεση με την οποία κανονίζει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις που δεν χρειάστηκε να λάβει ούτε μία ημέρα της κανονικής του άδειας καθώς, όπως επιβεβαιώνει και ο διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΕΘΑ, έχει συνεννοηθεί να έρχεται στην υπηρεσία του όποτε θέλει και μπορεί εκείνος. «Τον συγκεκριμένο τον φωνάζουμε ‘‘φάντασμα’’ γιατί όλο ακούμε γι’ αυτόν, αλλά ποτέ δεν τον βλέπουμε», υποστηρίζει συνάδελφος του κ. Ιωαννίδη.
(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 24/03/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου